sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Ristin tieltä tunnelmia

Tässä sitä taas koneen äärellä ollaan. Joitakin ajatuksia voisi kirjoittaa nettiin ihmeteltäväksi. Viikko sitten oli pääsiäisen aika ja pitkäperjantaina kävin vaimoni ja tuhansien muiden porilaisten tavoin katsomassa Ristin tie -näytelmää Jeesuksen viimesistä hetkistä Porin kaduilla. Kaikkia kohtauksia emme päässeet kovin läheltä katsomaan tungoksen takia, mutta ovathan nuo tapahtumat aikalailla tuttuja, ettei se haitannut vaikkei kaikkea nähnytkään.
Se mikä päällimmäiseksi jäi mieleeni koko tapahtumasta liittyi ennenkaikkea muihin katsojiin.

Eräs mies oli paikalla perheensä kanssa, lierihattu päässä ja mukeissa jotain sisäisesti lämmittävää. Kuulin siinä sivussa kuinka mies vain päivitteli, ettei tässä ole mitään järkeä, katsoa nyt jotain näytelmää 2000 vuotta vanhasta tapahtumasta. Mies otti perheensä ja lähti pois kesken. Niinhän se on, että toisten mielestä ei uskossa olekaan mitään järkeä.
Sen jälkeen kulkiessamme näytelmää seuraten, mietin millainen tilanne Jerusalemissa on täytynyt olla silloin 2000 vuotta sitten. Voin hyvin kuvitella kuinka ihmisjoukot kulkivat samalla tavalla ympärillä ja yrittivät nähdä mitä oikein tapahtuu. Harva tai oikeastaan kukaan ei ymmrätänyt mitä Jeesuksen ristiinnaulitsemisessa oikeastaan tapahtui. Suurimmalle osalle se oli vain julmaa näytelmää, sirkushuveja kansalle. Samaa huvia se taitaa olla monille nykyisinkin.
Ylösnousseen Jeesuksen kohtaaminen muutti silloin kaiken ja sitä se voi tehdä tänäänkin. Ilman sitä Jeesuksen ristinkuolema jää helposti vain pelkäksi näytelmäksi ilman todellista kosketuskohtaa elämäämme. Ja se ei ole Jumalan tarkoitus, hän ohjaa osallistumaan elämään.

Mitä tässä nyt muuta tällä kertaa kirjoittaisi pastorin arjesta. Harley on tallissa vielä kasausvaiheessa. Ei meinaa aika riittää laittamaan sitä kuntoon mutta eiköhän se ennen huhtikuun loppua ajokunnossa taas ole.
Töitä riittää muutenkin, tuskin niitä tekemällä loppuun saa kuitenkaan. Kesäaika lähenee, pitääkin ruveta siirtelemään kelloja.

Seuraavalla kirjoituskerralla taitaa olla Suomella jo uusi ulkoministeri, jos tätä vauhtia tekstiviestejä julkaistaan. On siinäkin semmoinen soppa, että ei voi tajuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti