lauantai 5. huhtikuuta 2008

Kolmen sekunnin sääntö


Eilen se sitten lopullisesti varmistui. Tuo ulkoministerin vaihtuminen, mistä viimeeksi lopussa mainitsin. Tekstiviestit tekivät tehtävänsä ja skandaali oli valmis. En halua siihen sen enempää puuttua, mutta täytyy myöntää, että en tapahtuneesta kyllä ole yhtään yllättynyt.

Kohtasin kerran tämän ex-ulkoministerin lentokoneessa ja tämä nykyinen skandaali vain vahvisti vaikutelmaani miehen mielenkiinnon kohteista. Työnsä mies hoitaa varmasti kunnolla, mutta muut kiinnostukset ja heikkoudet ovat sellaisia, ettei ainakaan herätyskristillisessä seurakunnassa kovin suotuisalla silmällä katseltaisi. Ja kuten on nyt huomattu, niin ei oikein muuallakaan.


Tuota asiaa seuratessani mieleeni nousi kolmen sekunnin sääntö, jonka luin vuosia sitten jostakin parisuhde / avioliittokirjasta. En nyt muista kirjan nimeä tai kirjoittajaa, mutta hyvä kirja se oli.

Tuossa säännössä on kysymys siitä, kuinka kauan katse jää kiinni johonkin näkymään. Kirjoittaja otti esimerkiksi kuningas Daavidin, joka eräänä yöllä linnansa katolla ollessaan näki kauniin Batseban peseytymässä. Ei tarvitse paljon mielikuvitusta ymmärtääkseen, että Daavidin katse jäi kiinni tuohon kauniiseen näkymään. Joku on joskus sanonut, että Batseba oli tarkoin valinnut peseytymispaikkansa tietäen Daavidin käyvän linnansa katolla yöllä. Tarkoitus tai ei, niin Daavidin katse osui ja kiinnittyi tuohon naiseen jokatapauksessa. Ja se oli ratkaisevin juttu koko tapahtumassa. Seuraukset olivat karmaisevat. Kertomuksen löydät kokonaisuudessaan Toisesta Samuelin kirjasta luvusta 11.

Mutta takaisin tuohon 3 sekunnin sääntöön.
Kirjoittaja oli sitä mieltä, että tuossa kolmessa sekunnissa menee eräänlainen raja. Jos katsoo pitempään jotakin niin se alkaa vaikuttamaan ihmisen mielessä. Näkymä jää mieleen ja jos se jää mieleen, niin väärästä kohteesta ajatukset saattavat saada aikamoisen vauhdin ja seuraukset saattavat olla sellaisia, jotka johtavat esimerkiksi runsaaseen tekstailuun ja erottamiseen korkeasta virasta.
Älä anna siis katseesi jäädä kiinni vääriin juttuihin liian pitkiksi aikoihin. Kyllä tuossa säännössä varmasti jotakin perää on.

Mitä tulee kuningas Daavidiin, niin ei pidä unohtaa, että kaikista virheistään ja heikkouksistaan huolimatta Daavidia kuvataan Jumalan mielenmukaiseksi mieheksi. Ei tapahtumat Batseban kanssa varmaan olleet oikein, mutta Daavidin Jumalan mielenmukaisuus tulee esille hänen katumisessaan ja nöyrtymisessään. Hän tunnusti virheensä ja sai anteeksi.

Mitä tulee muuhun elämään, niin on hienoa, että kesä lähestyy. Kuluneen viikon aikana olen kyllä ollut väsynyt aamuisin kellojen siirron takia, mutta kaikkeen tottuu. Itse olen sellainen iltaihminen ja aamut ovat tuskaa ilman kellonajan siirtoakin.

Autotallissakin sain oltua moottoripyörän muokkaamisen parissa yhden päivän, Siinä ajatukset tyhjenee kaikesta ylimääräisestä, kun täytyy keskittyä teknisiin asioihin ja saa vähän rasvaa sormiinsa samalla. Mielihyvä jälkeenpäin siitä kun katselee itsetekemäänsä osaa tai teknistä ratkaisua on monesti sanoinkuvaamaton. Saisipa vaan kaikki osat piakkoin, niin pääsisi maalaamaan ja kasaamaan harrikan sitten nopeasti ajokuntoon, kun näyttää nuo tiet kuivuvan kovaa vauhtia.

Ei muuta kuin hyvää kevään jatkoa ja katselkaa pitkään luonnonheräämistä kasvuun, parempi sekin kuin tukiaiset...pitää taas kirjoitella joku päivä.

Laitanpa vielä mukaan kuvan kaksoistulppaanista meidän pihalta viime keväältä. Sitä voipi katsella vähän pitempääkin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti